3.7.2023 17:13
Lahti Elite Cheer Team ry

Lisenssi-info

Tärkeää tietoa SCL:n lisenssiuudistuksesta

Suomen Cheerleadingliitto (SCL) uudisti lisenssijärjestelmää kaudesta 2023-24 lähtien ja uudet lisenssikäytännöt astuivat voimaan heti lisenssikauden alkaessa 1.8.2023.

Uudistuksen myötä jokaisella Suomen Cheerleadingliiton jäsenseurassa harrastavalla ja urheilevalla 7-vuotiaalla ja sitä vanhemmalla harrastajalla ja urheilijalla tulee olla joko harraste- tai kilpailulisenssi. Kaudella 2023-24 lisenssi vaaditaan kaikilta vuonna 2016 ja aikaisemmin syntyneiltä harrastajilta ja urheilijoilta. Aikaisempina kausina lisenssi on ollut pakollinen vain kilpailutoimintaan osallistuville urheilijoille, mutta uudistuksen myötä myös harrastejoukkueiden jäsenten tulee ostaa harrastelisenssi ja valmentajien tulee ostaa valmentajalisenssi. Uudistus on hyväksytty SCL:n syyskokouksessa 2022.

SCL:n lisenssikausi on vuodesta toiseen 1.8.-31.7. ja lisenssin hinta on koko lisenssikauden ajan sama. Ostettu lisenssi ja vakuutus ovat voimassa koko lisenssikauden ajan. Seuraavan vuoden elokuussa tulee harrastajalle/urheilijalle ostaa uusi lisenssi.

Lisenssit ovat ostettavissa Suomisportista 1.8.2023 alkaen.

Lisenssi tulee ostaa heti kauden alussa. Jos harrastajan tai urheilijan oma vakuutus ei kata cheerleadingin harrastamista tai kilpaurheilua, tulee vakuutuksellinen lisenssi ostaa heti kauden alussa, jotta harrastaja/urheilija on vakuutettu lajin harjoituksissa koko kauden ajan.

Jos aloittaa harrastamisen seurassa kesken kauden, tulee lisenssi olla hankittuna yhden kuukauden kuluessa ensimmäisistä harjoituksista.

Jos harrastat harrastejoukkueessa

Jokaisella SCL:n jäsenseurassa harrastavalla 7-vuotiaalla ja sitä vanhemmalla harrastajalla tulee olla harrastelisenssi. Kaudella 2023-24 vuonna 2016 ja sitä aikaisemmin syntyneet harrastajat tarvitsevat harrastelisenssin.

Harrastajan tulee ostaa harrastelisenssi heti kauden alussa (lisenssin voi ostaa Suomisportista 1.8.2023 lähtien). Myöhemmin kesken kauden aloittavien harrastajien tulee ostaa lisenssi kuukauden kuluessa harrastuksen aloittamisesta.

Jos harrastajan oma vakuutus kattaa cheerleadingin harrastamisen, voi harrastajalle ostaa vakuutuksettoman harrastelisenssin hintaan 15,00 e. Vakuutukseton harrastelisenssi on samanhintainen kaikenikäisille. Jos harrastajan oma vakuutus ei kata cheerleadingin harrastamista, tulee harrastajalle ostaa vakuutuksellinen harrastelisenssi A, B tai C. Vakuutuksellisen harrastelisenssin hinta määräytyy harrastajan iän perusteella.

Vakuutuksellisen harrastelisenssin hinnat kaudella 2023-24:

  • Harrastelisenssi A (31.07.2009 ja aiemmin syntyneet) - 95,00 e
  • Harrastelisenssi B (01.08.2009-31.07.2012 syntyneet) - 55,00 e
  • Harrastelisenssi C (01.08.2012 ja myöhemmin syntyneet) - 50,00 e

Vakuutuksellinen lisenssi sisältää Pohjola Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa harrastajan lajin harjoituksissa sekä matkoilla harjoituspaikalle.

Lue Sporttiturvan tuoteseloste ja vakuutusehdot SCL:n sivuilta täältä.

Lisenssi ja vakuutus ovat voimassa koko lisenssikauden (01.08.23-31.07.24) ajan. Harrastelisenssi ei sisällä kilpailulupaa.

Jos urheilet kilpajoukkueessa

Suomen Cheerleadingliiton kilpailutoiminnan kattava kilpailulisenssi on pakollinen kaikille kilpailutoimintaan osallistuville urheilijoille. Kilpailulisenssi kattaa harrastamisen ja kilpailemisen koko kauden 1.8.2023-31.7.2024 ajan. Lisenssi ostetaan Suomisportista.

Kilpailulisenssi tulee ostaa jokaiselle kilpajoukkueen jäsenelle. Jos urheilijan oma vakuutus kattaa kilpacheerleadingin parissa urheilun ja kilpailutoiminnan, voi urheilijalle ostaa vakuutuksettoman kilpalisenssin hintaan 65,00 euroa. Vakuutukseton kilpailulisenssi on samanhintainen kaikenikäisille. Jos urheilijan oma vakuutus ei kata kilpacheerleadingin parissa urheilua ja kilpailutoimintaa, tulee urheilijalle ostaa vakuutuksellinen A-, B- tai C-lisenssi. Vakuutuksellisen kilpalisenssin hinta määräytyy urheilijan iän perusteella.

Vakuutuksellisen kilpalisenssin hinnat kaudella 2023-24:

  • A-lisenssi (31.07.2009 ja aiemmin syntyneet) - 249,00 e
  • B-lisenssi (01.08.2009-31.07.2012 syntyneet) - 144,00 e
  • C-lisenssi (01.08.2012 ja myöhemmin syntyneet) - 94,00 e

Vakuutuksellinen lisenssi sisältää Pohjola Vakuutus Oy:n Sporttiturva-vakuutuksen, joka vakuuttaa urheilijan lajin harjoituksissa, leiri- ja kilpailutoiminnassa sekä matkoilla harjoitus-, leiri- ja kilpailupaikalle.

Lue Sporttiturvan tuoteseloste ja vakuutusehdot SCL:n sivuilta täältä.

Kilpajoukkueen urheilijat eivät saa osallistua kilpailuihin ilman voimassaolevaa kilpailulisenssiä.

Osta lisenssi Suomisportista

Lisenssi ostetaan Suomisport-palvelun kautta: https://info.suomisport.fi/

Suomisportiin kirjaudutaan oikean yläkulman Kirjaudu-painikkeen kautta. Palveluun kirjaudutaan sisään aina joko puhelinnumeroon tai sähköpostiosoitteeseen lähetetyn kertakäyttöisen kirjautumiskoodin avulla, eli järjestelmää varten ei tarvitse luoda tunnuksia.

Lue lisää ohjeita Suomisportin käyttöönotosta ja palveluun kirjautumisesta täältä.

Liitteenä SCL:n ohjeet lisenssin ostoon ja harrastelisenssin korottamiseen kilpalisenssiksi.

Kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää lisenssin ostamisesta tai Suomisportin käytöstä, ota yhteyttä Neaan:

Nea Mäkinen
neamakinen.lec@gmail.com
+358 40 512 7829