24.7.2023 11:10
Lahti Elite Cheer Team ry

Ohje harrastajalle

Ohje harrastejoukkueessa harrastavalle

Tervetuloa harrastamaan Lahti Elite Cheer Teamin harrastejoukkueessa kaudella 2023-24! Lue tämä tiedote huolellisesti ennen harrastuksen aloittamista (alle 18 v harrastaja yhdessä huoltajan kanssa). Tiedotteesta löytyy tärkeää infoa LECillä harrastamisesta.

HUOM! Uusilla harrastajilla on KAKSI ILMAISTA KOKEILUKERTAA, jotka saa käydä ilmaiseksi kokeilemassa harrastusta joukkueen harjoituksissa. Näiden kahden ilmaisen kokeilukerran jälkeen tulee päättää, aloittaako harrastuksen joukkueessa vai ei. Jos harrastaja tulee kolmannen kerran joukkueen harjoituksiin, katsotaan hänen aloittaneen harrastuksen joukkueessa ja sitoutuneen maksamaan kausi- ja jäsenmaksun kokonaisuudessaan, vaikka hän lopettaisi harrastuksen kesken kauden. Lue lisää seuran maksuehdoista.

LECin kevätkausi 2023 alkaa harrastejoukkueilla 8.1.2024 lähtien. Kevätkausi päättyy 31.5.2024. (Poikkeuksena: Kukkasen koululla Nastolassa ja Jokivarren koululla Orimattilassa harjoittelevien joukkueiden toukokuun viimeiset harjoitukset voivat olla aikaisemmin koulun salin oman käytön vuoksi)

Lisenssi

Jokaisen 7-vuotiaan ja sitä vanhemman harrastajan (2016 ja aikaisemmin syntyneet) tulee hankkia Suomen Cheerleadingliiton (SCL) harrastelisenssi heti kauden alussa (lisenssin voi ostaa Suomisportista 1.8.2023 lähtien). Myöhemmin kesken kauden aloittavien harrastajien tulee ostaa lisenssi kuukauden kuluessa harrastuksen aloittamisesta. Lisenssi ostetaan Suomisportista ja se kattaa harrastamisen koko kauden (1.8.2023-31.7.2024) ajan. Jos harrastajan oma vakuutus kattaa cheerleadingin harrastamisen, voi harrastajalle ostaa vakuutuksettoman harrastelisenssin hintaan 15,00 e. Vakuutukseton harrastelisenssi on samanhintainen kaiken ikäisille. Jos harrastajan oma vakuutus ei kata cheerleadingin harrastamista, tulee harrastajalle ostaa vakuutuksellinen liikkujan harrastelisenssi (A, B tai C). Vakuutuksellisen harrastelisenssin hinta määräytyy harrastajan syntymävuoden mukaan.

Vakuutuksellisen harrastelisenssin ikäluokat ja hinnat ovat:

  • Liikkujan harrastelisenssi A (31.7.2009 ja aiemmin synt.) - 95,00 e
  • Liikkujan harrastelisenssi B (1.8.2009-31.7.2012 synt.) - 55,00 e
  • Liikkujan harrastelisenssi C (1.8.2012 ja myöh. synt.) - 50,00 e

Suomisport tunnistaa harrastajan syntymäajan perusteella oikean ikäluokan lisenssin. Osta lisenssi Suomisportista 1.8.2023 lähtien: https://info.suomisport.fi/

Lisätietoa myClubin Lisenssi-info -tiedotteessa.

Näytös

LECin harrastejoukkueet esiintyvät seuran talvi- ja kevätnäytöksissä aina syyskauden ja kevätkauden lopussa. Joukkueet harjoittelevat näytösohjelmaan tulevia taitoja koko kauden ajan, ja loppukaudesta harjoitellaan kokonaista näytösohjelmaa. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää, että kaikki joukkueen jäsenet ovat paikalla harjoituksissa, eikä turhia poissaoloja tule.

Cheerleading on joukkuelaji, jonka tärkeä osa-alue ovat stuntit, joita suoritetaan stunttiryhmän kesken. Yhdenkin stunttiryhmän jäsenen puuttuminen vaikeuttaa ryhmän harjoittelua, sillä he eivät pysty harjoittelemaan stunttiryhmällä suoritettavaa taitoa. Näytösohjelman koreografia suunnitellaan siten, että kaikilla harrastajilla on ohjelmassa oma roolinsa. Kun tehdään kokonaisia ohjelmakierroksia, yhdenkin joukkueen jäsenen puuttuminen harjoituksista vaikeuttaa koko joukkueen harjoittelua, koska näytösohjelmaa ei pystytä harjoittelemaan kokonaisena. Poissaolojen vuoksi valmentajat voivat joutua tekemään ratkaisuja näytösohjelman kokoonpanoon, jossa harrastajalla, joka ei käy kaikissa treeneissä on näytösohjelmassa pienempi rooli.

Näytösohjelmassa kaikilla joukkueen jäsenillä tulee olla yhtenäinen esiintymisasu. Harrastejoukkueilla esiintymisasuun kuuluvat joukkuepaita, mustat shortsit ja valkoiset sisäpelikengät. Hiukset laitetaan joukkueen valmentajien ilmoittamalla tavalla.

Varustehankinnat

LECin harrastejoukkueiden jäsenille pakollisia varustehankintoja ovat itsenäisesti hankittavat mustat shortsit näytösasua varten sekä valkoiset sisäpeli- tai cheer-kengät.

Kengät ovat välttämättömät cheerleading-harjoituksissa myös harrastejoukkueilla, sillä ne tukevat nilkkaa ja suojaavat jalkaa ja ehkäisevät kaatumisilta ja muilta tapaturmilta. Kaikilla harrastajilla tulee olla sisäpeli- tai cheer-kengät joka harjoituksissa. Kenkien tulisi olla valkoiset tai vähintään vaaleapohjaiset. Harrastajien tulee itse hankkia sopivat kengät. Jos haluaa tilata cheer-kengät, esimerkiksi Sportiro.fi myy eri merkkien cheer-kenkiä. Kysy neuvoa kenkien hankintaan joukkueen valmentajalta.

Harrastejoukkueiden näytösasuun kuuluvat mustat urheiluun soveltuvat shortsit. Shortsit tulee hankkia harrastajalle hyvissä ajoin ennen näytöstä. Suosittelemme käytettäväksi ihonmyötäisiä alusshortseja ja niiden päälle erillisiä kuorishortseja.

Harrastejoukkueen harrastajille joukkuepaita on vapaaehtoinen hankinta. Harrastejoukkueet kuitenkin käyttävät esiintymisasuna näytöksissä joukkuepaitaa yhdessä mustien shortsien kanssa. Jos harrastaja ei halua tilata joukkuepaitaa, tulee hänen itsenäisesti hankkia hyvissä ajoin ennen seuran näytöstä joukkuepaidan kanssa samanvärinen t-paita, jota harrastaja käyttää esiintymisasunaan.

Valmentajat kysyvät joukkuepaidan tilaajamäärät ja harrastajien koot sekä ilmoittavat joukkuepaidan hinnan joukkueen vanhempien WhatsApp-ryhmässä. Joukkuepaita laskutetaan myClubin kautta.

Harrastajien on mahdollista tilata itsenäisesti Lahti Elite Cheer Teamin seuravaatteita ja -tuotteita myClubin verkkokaupasta. Seuravaatteet ovat myynnissä verkkokaupassa koko kauden ajan, ja niitä on myynnissä vaihtelevia määriä myös seuran näytöksissä.

Varusteet harjoituksissa

Jokaisissa harjoituksissa harrastajalla tulee olla liikkumiseen soveltuvat vaatteet, sisäpelikengät ja mukana juomapullo. Pitkät hiukset tulee laittaa kiinni. Korvakoruja tai muita koruja ei saa pitää päällä harjoitusten aikana, sillä korvakorut voivat vahingossa revetä ja muut korut mennä rikki jäädessään kiinni esim. stuntteja tehtäessä.

Harrastejoukkueen maksut

Harrastejoukkueessa harrastamisesta aiheutuvia kuluja ovat SCL:n harrastelisenssi, seuran jäsenmaksu, joukkueen kausimaksu sekä vähäiset varustehankinnat.

Lahti Elite Cheer Teamin jäsenmaksu on kaikille seuran jäsenille 50,00 e kaudella 2023-24. Jäsenmaksusta maksetaan 25,00 e syyskauden alussa ja loput 25,00 e kevätkauden alussa. Kevätkaudella aloittavat uudet harrastajat maksavat jäsenmaksun (50,00 e) kerralla kokonaisuudessaan. Kausimaksujen hinnat määräytyvät joukkueen perusteella ja kausimaksu maksetaan aina syyskauden ja kevätkauden alussa. Löydät kaikkien joukkueiden kausimaksujen hinnat esim. seuran kotisivuilta tai myClubista "Joukkueinfo kausi 2023-24" -tiedotteesta.

Kuluja varustehankinnoista aiheutuu näytösten esiintymisasuun hankittavista mustista shortseista sekä paidasta (joko joukkuepaita tai joukkuepaidan kanssa samanvärinen oma paita). Näiden lisäksi harrastajalle tulee hankkia sisäpeli- tai cheer-kengät kauden alussa harjoituksia varten.

Maksuaikaa laskuille

Kaikkia laskuja ei ole pakko maksaa kerralla, vaan LECillä voi pyytää lisää maksuaikaa laskuille ja tarvittaessa laskut voi pyytää pilkkomaan osiin. Tästä ei aiheudu lisäkuluja. Jos tarvitset lisää maksuaikaa laskuille tai haluat pilkkoa maksut osiin, laita sähköpostia osoitteeseen: lec.toimisto@gmail.com. Kerro sähköpostiviestissä harrastajan koko nimi, syntymäaika ja joukkue sekä erittele, mille harrastajan laskulle/laskuille haluat lisää maksuaikaa vai haluatko pilkkoa laskun osiin.
Laskun kaikki erät tulee maksaa, vaikka harrastaja lopettaisi harrastuksen ennen viimeisten laskun erien erääntymistä. Jos laskulle on pyydetty lisää maksuaikaa, tulee lasku maksaa, vaikka se ei olisi vielä erääntynyt, kun harrastaja lopettaa harrastuksen. Lue lisää LECin maksuehdoista myClubista löytyvästä "Lahti Elite Cheer Team ry:n maksuehdot" -tiedotteesta.

Tiedotus ja laskutus myClubin kautta

Seuran tiedotus ja laskutus tapahtuvat jäsenrekisteripalvelu myClubin kautta.

Kaikki tärkeä tieto seurassa harrastamisesta ja muu jäseniä koskeva info löytyy myClubin Tiedotteet -osiosta. Osa tiedotteista on julkisia ja näkyy Tiedotteet -osiossa ilman sisäänkirjautumista, mutta osa tiedotteista on tarkoitettu vain seuran jäsenistölle ja näkyvät kirjautumalla sisään myClubiin.

Harrastajan laskut löytyvät harrastajan omalta jäsentililtä kirjautumalla myClubiin omalla myClub-tunnuksella (sähköpostiosoite + salasana).

myClubista löytyy myös tapahtumailmoittautuminen. myClubin Tapahtumat -osiossa harrastajat pystyvät ilmoittautumaan mm. seuran loma-aikojen vapaavuoroille, kesän leireille ja kilpajoukkueiden joukkuevalintoihin. Kaudesta 2024-25 lähtien myös harrastejoukkueiden joukkueilmoittautuminen tapahtuu myClubin Kurssit/Ilmoittautumiset -osion kautta.

myClubia voi käyttää tietokoneen, puhelimen tai muun älylaitteen selaimella kirjautumalla palveluun osoitteessa: https://lahtielitecheerteam.myclub.fi/flow/login. myClubin voi ladata myös mobiilisovelluksena omaan älypuhelimeen. Suosittelemme mobiilisovelluksen lataamista, sillä kaikki seuran tiedotteet, tapahtumat, ilmoittautumiset ja harrastajan laskut löytyvät kätevästi sovelluksesta ja kaikista seuran tiedotteista ja laskuista tulee sovelluksen avulla ilmoitus suoraan puhelimeen.

Yli 13-vuotiaalle oma myClub-tunnus

Jos yli 13-vuotiaalla harrastajalla on oma sähköpostiosoite, kannattaa se kirjata harrastajan myClub-jäsentilille kohtaan "Yhteystiedot - sähköposti". Alle 18-vuotiailla tulee olla jäsentilillä huoltajan yhteystiedot, jolloin huoltajan yhteystiedoissa on huoltajan sähköpostiosoite jo kirjattuna. Kun jäsentilille lisää myös yli 13-vuotiaan harrastajan sähköpostin, tavoittavat seuran tiedotteet huoltajan lisäksi suoraan harrastajan. Harrastajan sähköpostiosoitteen lisäämisen jälkeen päivitä jäsentilin asetuksista toimitusosoitteet: mihin jäsentilin sähköposteista haluat ilmoitukset laskuista, yhteisön viesteistä (tiedotteet) jne.

Yli 13-vuotiaalle voi luoda myös oman myClub-tunnuksen, jonka pystyy liittämään huoltajan tunnuksen lisäksi harrastajan myClub-jäsentiliin. Näin yli 13-vuotias harrastaja pystyy lataamaan myClub-mobiilisovelluksen omaan puhelimeen ja saa seuran tiedotteista ilmoitukset. Lue ohjeet myClub-tunnuksen luomiseen täältä (navigointi vasemman reunan valikon avulla).

Kysyttävää?

Jos sinulla on kysyttävää harrastejoukkueessa harrastamisesta tai joukkueista, ota yhteyttä oman alueen valmennuskoordinaattoriin:

Lahti ja Nastola

Lotta Lehtinen, valmennuskoordinaattori
lottalehtinen.lec@gmail.com
+358 40 771 1893

Orimattila

Emilia Könnilä, valmennuskoordinaattori
emiliakonnila.lec@gmail.com
+358 44 588 9281